Tips kunstnagels

Voordat je aan kunstnagels begint moet je je goed realiseren dat deze regelmatig bijgevuld moeten worden en dit kost tijd en geld.

Het bijvullen is afhankelijk van hoe snel je nagel groeit, dit is meestal rond de 3 weken.

De keus voor gel of acryl is afhankelijk van je eigen smaak, maar ook hoe goed de hechting is op uw nagel. Bij de één hecht de gel beter en bij de ander de acryl. Dit is afhankelijk van de vetgraad van uw nagel, maar ook bijvoorbeeld van het slikken van bepaalde medicijnen. Dit is dus uitproberen.

Kunstnagels kun je korter maken door ze te vijlen. Er zijn speciale vijlen voor kunstnagels, deze zijn wat grover dan vijlen voor natuurlijke nagels. Je kunt bij kunstnagels lekker heen en weer vijlen, maar zorg wel voor een goede afsluiting met een fijnere vijl om haakjes te voorkomen.

Gebruik geen schaartje of knippertje, door de druk kan de kunstnagel geheel of gedeeltelijk inscheuren.

Doordat je natuurlijke nagels gewoon doorgroeien wordt na verloop van tijd een uitgroeirandje zichtbaar. Deze rand geeft een onverzorgde indruk. Je kunt deze rand het beste glad maken met een nagelblok. Dit is een wit blok speciaal voor kunstnagels en onmisbaar bij het verzorgen van kunstnagels. Met zo’n blok kun je gewoon heen en weer gaan en hoef je niet zoals bij het verzorgen van je eigen nagels maar één kant aan te houden.

Gebruik regelmatig een goede nagelriemolie die geschikt is voor kunstnagels. Door verkeerde olie kan je nagel losraken.

Als je je nagels lakt, gebruik dan een goede base coat die geschikt is voor kunstnagels, bijvoorbeeld de ridgefiller. Door de kleur van de lak kan de kunstnagel verkleuren. En gebruik alleen remover zonder aceton. Door aceton kan de nagel beschadigen en eventueel losraken.

In het geval van een losgeraakte nagel, kom dan langs. Ga niet zelf eraan prutsen, hierdoor kan de eigen nagel beschadigen.

Als je nagels vuil zijn, bijvoorbeeld door werken in de tuin, week de handen dan 10 minuten in een lauwwarm badje met biotex. Vervolgens met een borsteltje de onderkant goed borstelen. Gebruik nooit een scherp voorwerp!

Als je bezig bent met schoonmaakmiddelen, gebruik dan altijd plastic huishoudhandschoenen. De agressieve schoonmaakmiddelen kunnen je kunstnagels beschadigen.

Wanneer je genoeg hebt van je kunstnagels, maak dan een afspraak om ze te laten verwijderen! Ga nooit zelf aan de slag! Wanneer je de kunstnagels er zelf aftrekt kun je je eigen nagels beschadigen, je trekt namelijk een deel van je eigen nagel mee, waardoor er een hele dunne nagel overblijft. Hiermee beschadig je je nagels enorm.

 

***